Hendrik Walda 007

Biljarten in Almere?

Ja, dat kan bij de biljartvereniging Almere '83, een van de mooiste en ruimste biljartgelegenheden in de verre omstreken. De vereniging is opgericht in 1983 en is na diverse omzwervingen uiteindelijk op de huidige locatie, Sas van Gentlaan 10-12 (ingang Oostburgstraat) beland. Op de dag zijn er voornamelijk recreatieve leden die in een gezellige sfeer een balletje stoten. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond ( K.N.B.B.) en neemt deel aan  wedstrijden van de bond met zowel competities voor teams alsmede persoonlijke kampioenschappen voor de individuele spelers. Deelname aan wedstrijden is geheel vrijblijvend. De voor de bond uitkomende leden spelen veelal in teams in de districts- of nationale competities. Driebanden 3e Divisie Team A tot Z stucadoors en een sponsorloos Driebanden 4e Divisieteam. draaien mee in de Nederlandse (sub)top.

 

Recreatief biljarten

Het is voor leden dagelijks (365 dagen per jaar !) mogelijk om van 09:00 uur t/m 23:59 uur vrij te biljarten. De negen kleine tafels en de twee match tafels kunnen indien beschikbaar altijd door de leden (en introducees) gebruikt worden. Competities, finales en toernooien e.d. hebben altijd voorrang op vrij biljarten. Voor de interne competities, de bondscompetities  en recreatief biljarten zijn tijden gereserveerd (zie onderstaand schema). Momenteel schommelt het ledenaantal net boven de 160 leden.

Bondscompetities

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond ( K.N.B.B.) en neemt deel aan  wedstrijden van de bond met zowel competities voor teams alsmede persoonlijke kampioenschappen voor de individuele spelers. De wedstrijden worden voornamelijk in de avonduren gespeeld met uitzondering van de 55+  wedstrijden die overdag plaatsvinden. Deelname aan wedstrijden is geheel vrijblijvend. Ook voor de speeltijden van deze competities kunt u onderstaand schema raadplegen.

Interne competities

Op de clubavonden en clubochtend (55+) worden de interne competities gespeeld. Ook hier is deelname geheel vrijblijvend.

 

Dag Ochtend (09:00 uur - 12:30 uur) Middag (12:30 uur- 18:00 uur) Avond (na 18:00 uur)
Maandag vrij biljarten

Districtcompetities (DAG) *

(tafels 1 t/m 3 NIET te reserveren)

Interne clubavond competities **

(geen enkele tafel te reserveren)

Dinsdag vrij biljarten vrij biljarten

Interne clubavond competities **

(geen enkele tafel te reserveren)

Woensdag vrij biljarten vrij biljarten

vrij biljarten (klein)

Districtcompetities GROOT **

(tafels 10 en 11 NIET te reserveren)

Donderdag

55+ interne dagcompetities **

(alle kleine tafels NIET te reserveren)

vrij biljarten vrij biljarten
Vrijdag vrij biljarten vrij biljarten

Districtcompetities klein / GROOT **

(geen enkele tafel te reserveren)

Zaterdag vrij biljarten vrij biljarten vrij biljarten
Zondag vrij biljarten vrij biljarten vrij biljarten

* op 2 kleine tafels, vrij biljarten mogelijk.   ** vrij biljarten (klein en GROOT) mogelijk indien er tafels vrij zijn.

Tijdens compities kunt u zonder reserveren binnenlopen. Geen garantie op een vrije tafel !
Zie voor de competitie activiteiten de kalender


Tijdens de hierboven vetgedrukte competities is de bar geopend.