Verslag 28-9-2019: De Picardie – Van den Broek Biljarts Almere ’83

Vandaag staat de verre uitwedstrijd tegen De Picardie in Afferden op het programma.
Wekkertje ging al om 6:30 uur voor de rit, inclusief oponthoud, van bijna 2 uur naar Noord Limburg. Vandaag spelen Michel van Silfhout, Marcel van Dijk en Fred Driessen respectievelijk anker-kader 47/2 tegen Micha van Bochem, anker-kader 71/2 tegen Dennis Timmers en bandstoten tegen Jos Bongers. Dit sterke team is het laatste jaar 2e en het jaar daarvoor kampioen geworden.       
Geen gemakkelijk dagje om punten mee naar Almere te nemen. Maar we gaan ervoor.

Na binnenkomst even snel een bak koffie en gelijk aan de bak. Michel treft een ontketende Micha van Bochem die in de 2e beurt met een prachtige serie van 197 uit speelt en Michel met 35 caramboles in het stof laat bijten.
Marcel en Dennis Timmers starten moeizaam in het 71/2. In het verloop van de partij wordt er wat beter gespeeld. Marcel weet er een gelijkspel uit te slepen. 150-150 in 11 beurten en een 3-1 achterstand voor Almere.
Aan Fred de moeilijke taak om toch nog een punt te redden tegen de ex-wereldkampioen bandstoten Jos Bongers. Hij pakt de handschoen op en heeft halverwege de partij een 51-35 voorsprong. Helaas stokt de productie bij Fred en bij Jos gebeurt door onder andere een serie van 33 en 21 het omgekeerde.
Jos wint in 12 beurten. Fred komt 62 caramboles.  De 1e wedstrijd eindigt in 5-1 voor De Picardie.

Ondertussen is de op de andere tafel de 2e confrontatie in het 71/2 weer begonnen. De boterham met pindakaas heeft de spelers goed gedaan. Dennis schiet met een serie van 17 en 41 uit de startblokken. Marcel is niet echt onder de indruk. Na een 61-61 tussenstand maakt Marcel de partij in de 4e beurt met een schitterende serie van 89 uit. Super!!
Dit hebben we nodig: 2-0 voor Almere. Nu kijken of Michel of Fred de overwinning kunnen pakken.

Michel speelt tegen Micha en dit is nu een ander verhaal. Micha lijkt zijn kruit in de 1e wedstrijd te hebben verschoten. Vanaf de stand 31-68 in het voordeel van Almere begint Michel aan een prachtige serie. In de 3e beurt beslist hij de partij met een serie van 132 en de wedstrijd: 4-0 voor.
Fred probeert tegen Jos de kers op de taart te zetten. Deze partij wordt voor beide heren een zware. Veel moeilijke posities en veel beurten. Uiteindelijk komt Fred, na aardig wat zweetdruppeltjes te hebben verloren, na 30 beurten 5 caramboles te kort. Eindstand 4-2 voor Almere.

Al met al toch 2 punten mee naar Almere en nog steeds een verrassende 2e plaats in de tussenstand. Maar het is dringen met 6 teams op 2 punten van elkaar.
https://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=A&compid=4701&district=24

Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door de razende reporters Marcel en Ingrid.