Van den Broek Biljarts Almere ’83 herstelt zich in Rumpt.

Op 21 december stond de laatste wedstrijd uit de 1e helft in de agenda. Na de teleurstellende dag in Zeeland, was het zaak om niet verder weg te zakken en weg te blijven uit eventuele degradatiezorgen. Aan Marcel van Dijk, Michel van Silfhout en Dave Christiane de taak om dat laatste te voorkomen. Zij spelen vandaag tegen respectievelijk Frank Vermeulen in het AK 47/2, Jurgen de Ridder in het 71/2 en Marco Kivits in het bandstoten.

In de mooi zaal in Rumpt wordt ook de wedstrijd Wennekes.nl tegen onze kwelgeest uit de vorige ronde gespeeld. Zodat er die dag van veel en mooi biljarten valt te genieten.

We beginnen met het Marcel tegen Frank en Michel tegen Jurgen.
Zowel Marcel als Frank konden de turbo deze ochtend niet vinden: 61 – 87 na 9 beurten. Marcel kreeg als 1e een vermoeden waar die knop zat en via series van 46, 11, 43 en 39 werd in de 13e beurt Frank verslagen. Die kwam tot 114 caramboles.
Ook Michel en Jurgen hadden dezelfde problemen: 76 – 58 na 6 beurten. Maar gelukkig wist ook Michel zich als 1e te herpakken en via 2 series van 41 en 53 was de eindstand in 8 beurten: 150 – 93.
Met een veilige 4-0 voorsprong als gevolg.

Aan Dave de taak om de 2e 6-0 van het seizoen te realiseren. Hij deed dit met verve. Zonder hoge series te maken, maar met regelmatig spectaculaire oplossingen, nam hij het initiatief. Marco kwam langzaam op gang, maar probeerde aan te haken. Maar elke keer als je dacht hij komt eraan gooide een relatief gemakkelijke misser roet in het eten. Via 61 – 43 in 6 beurten en 85 – 67 in 9 beurten, won Dave na 10 beurten met 100 – 72. Eindstand 6-0 voor Almere ’83.

Gelijktijdig was de 2e wedstrijd van de dag alweer begonnen tussen Michel en Jurgen. Het probleem uit de 1e wedstrijd had Michel weten uit te sluiten. In een schitterende wedstrijd beslist hij met series van 49 en 101 in 2 beurten de wedstrijd. Jurgen kwam tot 20 caramboles in de nabeurt.

Aan Marcel en Dave de taak om de 1e helft van ons avontuur perfect af te sluiten. Zowel Marcel en Dave leken hier toch moeite mee te hebben. Marcel werd overdonderd door een super serie van 105 door Frank in de 1e beurt.  Hij kwam nooit in zijn ritme en Frank bereikte door series van 2, 10, 20 37 en 26 na 6 beurten de eindstreep. Marcel kwam tot 28 caramboles.
Ook Dave had het erg moeilijk. Aan het begin van zijn 6e beurt keek hij tegen een 28 – 12 achterstand aan. Maar Dave is de huidige Europees kampioen in deze spelsoort. En ondanks dat hij deze spelsoort niet veel speelt, kwam zijn sterkte toch weer naar boven. De resterende 88 punten werden in 4 beurten gemaakt met een hoogste (slot)serie van 38. Eindstand 100 – 47. En 4-2 winst.

Al met al een super 1e helft van het seizoen met af en toe hoge pieken en helaas één keer een diep dal. Resulterend in een mooie 3e plaats bij de winterstop op slechts 1 punt van de koploper en gelijk met de nummer 2. Maar het gevaar ligt ook zeker op de loer met maar 1 en 3 punten voorsprong op de nummer 4 en 5. De 1e wedstrijd van de 2e helft is op 18 januari weer in Rumpt. Nu tegen Wennekes .NL die op plaats 5 staan.
Maar nu eerst genieten van de kerstdagen. Maar niet voordat wij alle vrijwilligers, arbiters, sponsors willen bedanken dat zij bovenstaande prestaties mogelijk maken.
Allemaal fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020.

Tot volgend jaar